Tavuk Fajita
Malzemeler,
2 parça tavuk göğüs eti
2 adet tatlı kırmızı biber
2 adet orta boy soğan
2-3 adet salatalık turşusu
1 çay kaşığı karabiber
Damak tadınıza göre tuz
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Tortilla ekmeği ( baba bu bildiğin lavaş )
Marine Sosu için,
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 diş sarımsak
1 adet küçük boy soğan
Avokado Sosu için,
1 adet olgunlaşmış avokado ( makro markette var da dilersen bunun yerine kışlık kavun da olur )
1 diş sarımsak
1 adet küçük boy soğan
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
Hazırlanışı,
Marine sosunu hazırlamak için soğan ve sarımsağı rendeleyin.
Derin bir kapta; soğan ve sarımsak rendesi, süt ve zeytinyağını karıştırın.
Tavuk etlerini şeritler halinde doğrayıp marine sosun içine ekleyin.
Kabı dolaba kaldırıp 15 dakika bekletin.
Avokado sosunu hazırlamak için avokadonun çekirdeğini çıkarıp kabuğunu soyun.
Robota; sarımsak, soğan, mayonez, yoğurt ve avokadoyu alıp çekin.
Sosu servis kâsesine alın.
Soğan ve biberi şeritler halinde doğrayın.
Büyük boy tavaya sıvıyağını alıp kızdırın.
Soğan ve biberi tavaya ekleyip yüksek ateşte 5 dakika kavurun.
Tavukları sostan çıkarıp tavaya ilave edin.
Tuz ve karabiberini ekleyip yüksek ateşte 15 dakika pişirin.
Salatalık turşularını küp şeklinde doğrayın.
Servis için Tortilla ekmeklerini ısıtın.
Avokado sosunu ekmeklere sürün.
Tavuğu ilave edip üzerine turşuları serpiştirin.
Dürüm şeklinde sarın.
Bekletmeden servis yapın.
Afiyet olsun.