24 Eylül 2010 Cuma

kitap - aziz nesin - nah kalkınırız

Nah Kalkınırız                  
























uzun zamandır kitap tavsiye etmiyorsam sebebi var, filmi bir- iki saatte seyrediyorsun bitiyor, kitap öyle mi ya, oku oku oku 1 ay süren kitap var, oku bakalım bütünün bir parçası - steven toltz kaç günde okuyacaksın. elimde şu ara siyasi bir kitap aslında siyasi değilde anılar tarzı, emniyet müdürü hanefi avcı nın meşhur haliçte yaşayan simonlar var, sıkıcı bir kitap ama yazılanları okurken nutkum durdu, nasıl bir ülkede yaşıyoruz nereye gidiyoruz dedirtti ve yarınlara daha umutsuz bakıyorum artık. adamlar kendilerinden olmayana yaşama hakkı tanımayacaklar demek ki, adamlar dediğim cemaat. korktum, resmen korktum.

oradan 12 eylül, 12 eylülden kenan evren, oradan azizi nesinin, " iğdişlenmiş insanlar ülkesinde taşaklı kalan tek adam hikayesi" geldi. gençken okuduğum bir kitabın içindeydi, baktım da şöyle, bir arpa boyu yol gitmemişiz.

bence de nah kalkınırız!


kitabın tanıtım yazısı


"Bilindiği üzere her ülkede azçok birbirine benzer yiğitlik ölçekleri vardır. Kimi ülkede örnğin pazu gücü yiğitliğin göstergesidir. Sağlam yapılı insanlar yiğit sayılır. Kimi ülkede yiğitlik boyla bosla, pazu gücüyle değil, yüreklilikle ölçülür; gözünü budaktan sakınmayanlar yiğit sayılır. Kimi ülkede sözünü sakınmayanlar yiğit sayılır. Kimi ülkede sözünü sakınmayanlar, eğriye eğri doğruya doğru konuşanlar yiğittirler. Kimi ülkede...

Ülkelerden birindeyiğitliğin ölçüsü taşaktı. Yiğitlik orda taşakla ölçülürdü. Böyle olunca o ülkede kadınlardan yiğit çıkmaz sanıılırsa da, arada yiğit, hatta çok yiğit kadınlar da çıkar, böylelerinin taşakları olmasa bile, bunlara simgesel olarak "taşaklı kadın" denilir, bunlardan kimileri de "Amma taşaklı kadın!" diye övülürdü.

Erkeklerden yiğit olanlara "taşaklı adam" denilirdi ve adamların yiğitlikleri taşaklarının ağırlığına ve büyüklüğüne göreölçülürdü. En üstün yiğitlik gösterenlere "taşağı altı okka" denilirdi. O ülkede taşağı altı okka olmak, başka ülkelerdeki "halk kahramanı" ya da "devlet sanatçısı" yada "ulusal kahraman" olmak gibi bişeydi....."



iğdiş, kısırlaştırmak, testislerini almak, 12 eylülde tüm erkekleri iğdiş ettiler taşakları olan tek bir adam kaldı, aziz nesin de onu anlatmış, bence okuyun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız için teşekkürler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...