20 Eylül 2010 Pazartesi

yemek


SAÇ KAVURMA / LEZZETADASI

Malzemeler: 
750 gr kuşbaşı et
2 orta boy domates
4-5 adet sivribiber
tuz, karabiber, kekik
yağ



Hazırlanışı: Sacın çukur kısmına veya teflon tavaya yağımızı koyuyoruz. Etleri ekleyip ara sıra karıştırarak 5 dakika kavuruyoruz. Ateşi iyice kısarak etler suyunu bırakıp çekene kadar kavurmaya devam ediyoruz. Doğranmış sivribiberleri, kuşbaşı iriliğinde doğranmış domatesleri de ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. . Pişmesine yakın tuzu ve baharatını ayarlayıp lokum gibi olana kadar pişiriyoruz. İster pilav eşliğinde isterseniz lavaş eşliğinde servise sunabirlisiniz. AFİYET OLSUN…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız için teşekkürler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...